diumenge, 23 d’octubre del 2011

resenya 1

Títol de l'exposició:Schokoladenmeer(Mar de xocolata)
Nom de l'autor: Dieter Roth
Data o període: 1970
Estil: Escultura.
Descripció objectiva: Pastilles de xocolata lindt, forman columnes les que s'aguanten dretes, ja deteriorada i corcada amb paper mecanografiat groguenc també una mica deteriorat pel temps, a tires i repartit entre la xocolata. Situat sobre una superfície de fusta i cobertes amb un vidre.
Descripció subjectiva: El fet de jugar amb la xocolata i l'escriptura entenc que ell vol demostrar que una obra d'art també canvia amb el temps, de la manera de veure-la i d'interpretar-la, i el fet que no vulgui que la modifiquin, sinó deixar-la deteriorar per si sola ajuda a veure el pas del temps de l'obra. I que finalment, també, només queden les paraules o l'escriptura.
Opinió personal: És una obra que realment m'ha atret pel fet de ser de xocolata i que l'autor penses en xocolata, una cosa tant quotidiana, per fer una obra d'art tot sabent que es deterioraria amb el temps i que canviaria de forma. També m'ha sobtat el fet que la xocolata arribà un dia que només quedarà pols i quedaran les escriptures com a seguiment de l'obra d'art.
Situa la peça i l'autor en un context històric artístic: Va fer-se els anys 70, una època de revolucions, canvis, crisis i guerres, i els artistes comencen, també a revolucionar-se mitjançant l'art.
Discurs de l'artiste i biografia: 21 d'abril al 5 de juny 1998, va ser conegut per utilitzar menjars podrits. La seva manera de treballar, fosca i obsessiva el diferenciava de molts dels altres artistes. Va ser dibuixant i gravador expert, els seus dibuixos i gravats representaven la seva energia salvatge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada