diumenge, 23 d’octubre del 2011

resenya 3

Títol: En el laberint
Autor: Àngels Ribé
Data o període: 1969 - 1984
Estil: art contemporani, conceptual
Descripció objectiva: L'exposició està dividida en 6 sales, i a cadascun
d'elles si troben diferents objectes o fotografies. La primera sala s'hi troba una obra de plàstic transparent de color groc, semblant a unes cortines de bany que formen un laberint, que aquest és el nom de l'obra. A la mateixa sala podem trobar l'obra de Acció al parc, un seguit de fotografies de nens en un parc jugant amb un tub de conducció d'aire. També trobem una última obre en aquesta sala que és un simple ventilador frontal a un plom penjat per un cordill i un llum que enfoca aquest.
A la seguen sala i trobem un seguit de fotografies amb moltes mides i formes, basades en la geometria.
La tercera sala i trobaríem una diapositiva i una frase que l'acompanya dins de una sala blanca i tancada.
La quarta sala trobem també un seguit de fotos però aquestes son més de parts del cos i persones.
La antepenúltima si troba un video d'ella dins un triangle i que s'ajup i s'aixeca.
La penúltima trobem un cordill situat a la cantonada de una paret i un foco que l'enfoca i forma un triangle.
I la última és vasa sobretot en imatges de la cara de persones.
Descripció subjectiva: Realment ella treballa molt amb la geometria i les imatges i “construccions” que fa són impactant.
Opinió personal: Em va cridar l'atenció la forma de fixar-se en coses mínimes i relacionar-les amb la geometria. I realment les fotos eren molt bones.
Situa la peça i l'autor en un context històric artístic:finals dels anys seixanta fins a mitjans dels vuitanta. Hi ha un gran desenvolupament de l'art contemporani i a finals dels anys seixanta es fa evident un canvi de model estètic que serà fonamental en l'aparició de noves maneres de concebre la pràctica artística.
Discurs de l'artista i biografia: Àngels Ribé (Barcelona 1943) es una artista conceptual catalana, considerada una de las més rellevants de l'art conceptual dels anys 70. Va començar la seva carrera el 1969, quan es va traslladar a París i va començar a crear peses, escultures i instal·lacions conceptuals. Posteriorment es va traslladar a EE.UU, on va viure uns mesos a Chicago abans d'anar-se'n a viure a Nova York. Va tornar a Barcelona el 1980.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada